The smart Trick of Yük Dengelemede Algoritmalar That No One is Discussing
The smart Trick of Yük Dengelemede Algoritmalar That No One is Discussing
Blog Article
Load balancer, ağ veya uygulama trafiğini bir sunucu havuzundaki birden çAlright sunucu arasında dağıtır. Her yük dengeleyici, istemci cihazlar ve backend sunucular arasında bulunur ve gelen istekleri alıp bunları yerine getirebilecek herhangi bir kullanılabilir sunucuya dağıtır.
Ağ geçidi yük dengeleyici şu anda NAT Gateway ile zincirlemesi desteklemez. NAT Ağ Geçidi aracılığıyla sunulan Azure sanal makinelerinden kaynaklanan giden trafik doğrudan İnternet'e gider.
Bu kullanımla gelen fazla web site trafiği yükü, sunucular arasında paylaştırılır, bu da “load balancer nedir” sorusunun cevabıdır. Eğer bu teknoloji kullanılmazsa işlemler tek bir sunucu üzerinde işler, bu da artan trafik sonucunda erişilmeyen siteye neden olabilir.
Bir yük dengeleyicinin istemci isteği aldığında gerçekleştirdiği eylem, iki seçenekten birine bağlıdır:
Tıpkı çalışmayan sunucunun istemciye yansıtılmadığı gibi sunucu grubundaki uygulama güncelleme işlemi de istemciye yansıtılmaz.
Eğer sitede işlemler daha uzun sürede gerçekleştiriliyorsa, bu algoritmayla yük dengeleyici işlem en az bağlantıyı almış olan sunucuyu tercih eder.
Artık AWS WAF hizmetini kullanarak Software Load Balancer’larınızdaki World-wide-web uygulamalarını koruyabilirsiniz. AWS WAF, World wide web uygulamalarınızı uygulama erişilebilirliğini etkileyebilecek, güvenliği tehlikeye atabilecek veya aşırı kaynak kullanabilecek yaygın Internet açıklarına karşı korumanıza propertyımcı olan bir World-wide-web uygulaması güvenlik duvarıdır.
Spherical Robin Process: Trafiği, sunucu havuzundaki tü sunuculara sırasıyla dağıtarak sunucular arasında bir döngüyle eşit dağılım sağlar. Sunucu özellikleri eşit ve kalıcı trafik yoğunluğu az olduğu durumda en suitable metod olarak kullanılır.
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere advertımı, e-posta adresimi ve Internet site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Load balancer kullanımı sayesinde sisteme ek güvenlik katmanı sağlanmış olur. Problem yaratacak trafikler oldukça kısa bir zaman içerisinde tutulur ve yok edilir.
Eğer fazla trafik alan bir website ise bu işlem sayesinde erişilebilirliğiniz sekteye uğramaz. Bu en başlı neden olmakla birlikte
Birbirlerinden türeyen bir çok algoritmadan bahsedilebilir ama temelde bu algoritmaları şu şekilde sıralayabiliriz:
Temel Load Balancer yapılandırmasını yeni bir Standart Load Balancer yükselterek yapılandırma ve özellik eşliğini güvence altına alır.
İnternet sitelerinin birden fazla sunucu üzerinde çalışabilir olması gelen isteklerin hepsine cevap verilebilmesine imkan vermesinin yanında gelen isteğe hangi sunucunun cevap vereceği sorgusunu da beraberinde getirmiştir. Load balancer, siteye gelen yükü sunucular arasında belirli algoritmalar ışığında dağıtarak aşırı yükleme problemine çözüm sağlar. Öte yandan load balancer, sadece gelen trafiği dağıtmakla kalmaz, bağlı bulunduğu sunucu grubundaki sunucuları devamlı şekilde kontrol ederek isteklere yanıt more info vermeyen problemli sunuculara trafik yönlendirmesi yapmaz.